Over de docente
Ik ben Sanne Bredt, natuuronderwijs docente, kinderyoga docente en moeder van 2 dochters. 3 van mijn passies zijn de natuur, yoga en kinderen. In de Kinderyogatuin komen ze samen tot bloei!

Kinderen inspireren me. Hun leven in het nu, creativiteit, energie, levenslust, eerlijkheid en veel meer dan dat . Dat is versterkt na de geboorte van Saar (2,5 jaar) en Hanna (5 maanden). Met elkaar doen we kinderyoga. En met verbazing zie ik wat een peuter al doet en onthoudt van (Indiase) liedjes. ‘s Morgens staat Saar regelmatig op met ‘mama, ik wil yoga doen’. ‘s Avonds is haar favoriete slaapliedje een mantra die ik voor haar zing. En aan het eind zegt ze ‘Mamaste’. En soms is het ook ‘Papaste’. Ik zie dat ze er veel lol aan beleeft en dat haar creativiteit aangewakkerd wordt. En ik leer van haar! Elke dag weer. Net als van de kinderen op het kinderdagverblijf waar ik kinderyoga mee doe. Het is een bijzonder samenspel.

De natuur is voor mij van kinds af aan een grote inspiratiebron geweest: om te spelen, te sporten, me te verwonderen en te verbazen, te ontdekken, vakantie te vieren en tot rust te komen. Door yoga voel ik me topfit. En yoga heeft me laten ervaren dat ik als vanzelf keuzes maak die goed voor me zijn. De combinatie van yoga en de natuur werkt voor mij versterkend en bij kinderen zie ik dat terug.

De Kinderyogatuin is ontstaan uit de wens om kinderen te begeleiden om emotioneel, mentaal, fysiek en spiritueel in balans te zijn, waardoor ze keuzes maken die goed zijn voor henzelf en hun omgeving. Ik draag graag bij aan een positieve toekomst waarin kinderen volledig tot bloei kunnen komen.

Door de kinderyoga-opleiding is mijn overtuiging versterkt dat er oneindig veel manieren zijn om kinderen te begeleiden om tot volledige bloei te komen. Om de levensvreugde te ervaren en met tegenslagen om te leren gaan. En dat er prachtige manieren zijn om depressie, pestgedrag, overgewicht, een negatief zelfbeeld en alle andere dingen van deze tijd waar kinderen mee te maken kunnen krijgen, te voorkomen. Met (kinder)yoga helpen we kinderen een positief zelfbeeld te creëren (behouden), om gevoelens te uiten, plezier te hebben, te ervaren dat je goed bent zoals je bent, bewust te zijn van je lichaam, etc. Kinderyoga kan bijdragen aan vrede. In jezelf, met anderen, in de wereld. En dat is een grote wens van me. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij.

Ervaring
– 12 jaar yoga beoefening in verschillende stijlen waaronder Hatha, Ashtanga Vinyasa, Hot Yoga, Yin Yoga, Deugdenyoga en ‘off the mat’ in het dagelijks leven en het voorleven & inspireren tijdens lesgeven en opvoeden van mijn eigen kinderen 🙂
– Opleiding tot Kinderyoga docente bij Dolfijn Wellness – Patty Jongemaets
– Opleiding tot Deugdenyoga docente bij Dolfijn Wellness – Patty Jongemaets
– Opleiding tot Yin Yoga docente bij Stillness in Yoga – Anoshe Overington
– Natuuronderwijs voor basisschoolleerlingen
– Hockeykampen voor kinderen
– NLP (Neuro Linguistisch Programmeren) Practitioner en Master
– Mindfulness Training
– Mindfulkids Opleiding
– Deugden Communicatie via Workshops en de Driedaagse Verdieping
– Reiki 1
– How to talk to Kids training
– Vreedzame School training
– Geweldloze Communicatie Training
– Doorbreek de boosheidscirkel Training – Vreugdevol Ouderschap
– Yoga bij Hoogsensitiviteit Workshop bij Arterre
– Verschillende yoga workshops o.a. bij David Lurey, Nianna Bray, Rusty Wells, Katiza Satya.
– Stilzitten als een kikker van Eline Snel
– Anatomie voor kinderen van Helen Purperhart en Marion van Laarse

Wat ik terugkreeg van Patty Jongemaets van Dolfijn Wellness:
“Je les was erg mooi. Het was mooi om je rust te zien en hoe je alles met aandacht hebt gedaan. Creatief hoe je zo de lente ingeluid hebt, ook de ballonnen waren leuk gevonden. Iedereen kreeg het lentegevoel. Knap hoe je het allemaal hebt volgehouden (i.v.m. 8 maanden zwangerschap). Het gaat je met deze inzet zeker lukken iets goeds neer te zetten”.

Van kinderen en ouders kreeg ik o.a. terug:
“Gaan we weer de zon doen?” Saar, 2,5 jaar.

“Hij was mega-trots op zijn ballon en die moest die dag overal mee naar toe dus ook in de trein naar oma toe (pff, met 3 tassen, een fiets en ook nog een ballon). Daar aangekomen vertelde hij (samen met mij) wat hij had gedaan bij de yoga. Hij wist nog precies wat er achter hem lag en wat er verder allemaal in de koffer mee naar het strand ging tijdens de les. Van de ballon liet hij zien hoe hij die had overgegeven (met zijn voeten) en dus moest oma ook op de grond zitten (haha). Grappige is dat hij dat nu nog steeds onthouden heeft want dit weekend was hij knuffels aan het overgeven met zijn voeten aan mij.” Joyce, moeder van Kijn, 3 jaar.

“Toen ik stond te koken (3 dagen na je les) gaat hij opeens in een bolletje op de vloer liggen en zegt: mama, dit heb ik van tante Sanne geleerd…da’s yoga!” Piet, moeder van Dries, 4 jaar.

Jente zei vanavond na het eten (vanuit het niets): “namaste”. Hij doet voor het slapengaan vaak nog twee rondjes zonnegroet, wordt hij rustiger van. Lief hè? Het papiertje hangt bij z’n bed, soms spiekt hij, haha. Op het moment dat ik dit schrijf hangt Jente weer in de hond. “Mama, kom je ook yoga meedoen?”. Aafke, moeder van Jente, 3 jaar.

“Ik wil je een compliment geven voor de lessen die je geeft. Livio laat thuis vaak zien hoe hij een yoga oefening bij je geleerd heeft en kan zelf aangeven wat de oefening bij je doet bijvoorbeeld “hier word je rustig van”. Erg leuk om te zien!” Barbara, moeder van Livio, 7 jaar.

“Opeens begon ze er midden in de nacht over: “Ik wil naar yoga …”. Haha.” Barbara, moeder van Saartje, 2 jaar.

En het enthousiasme van kinderen, hun concentratie en aandacht. Hun eerlijkheid en duidelijke manier om te vertellen dat ze iets wel of juist niet willen, ook belangrijk.