Vragen
Heb je een andere vraag? Dan kun je bellen met Sanne Bredt van de Kinderyogatuin op 06-196 148 61, een email sturen naar sanne@dekinderyogatuin.nl of gebruik maken van het contactformulier.

Wat doe ik aan?

Makkelijk zittende kleding, waar jij je prettig in voelt. Bijvoorbeeld een t-shirt en een legging of dunne jogging broek. Sokken zijn niet nodig. We doen yoga op blote voeten.

Wat neem ik mee?

Je yoga-kleding, een flesje water, een handdoek en misschien iets te eten voor na de les. Bijvoorbeeld een appel en een boterham. Je kunt dorstig en hongerig zijn na een les. Een yoga-mat is aanwezig. Als je je eigen yoga-mat wilt meenemen, mag dat natuurlijk.

Hoe laat ben ik aanwezig?

Het is voor jezelf prettig om een kwartier voor de les begint, aanwezig te zijn. Dan kun je rustig aankomen, je omkleden, handen wassen en naar de wc. Het is belangrijk dat je helemaal klaar bent, wanneer de les begint.

Wat als mijn kind tijdens de les niet meedoet?

Het kan voorkomen en is heel gangbaar, dat je kind de eerste les(sen) vooral aan het waarnemen is. Een nieuwe groep, een nieuw gezicht van de yogadocente en misschien wel allemaal nieuwe bewegingen om te doen. Samen de leeuw brullen of in de hond staan? Ik kijk liever wel even.

En dat is helemaal prima! Wanneer een kind zich veilig voelt, haakt hij of zij vanzelf in. Het is belangrijk om die kans ook te geven.

Doe je yoga met je kind, dan druk ik ouders op het hart om vooral zelf mee te blijven doen. Ook als dat betekent dat jij sprongen maakt en kwaakt als een kikker en dat je kind er even lekker bij gaat zitten.

De ervaring is dat wanneer je zelf doorgaat en je kind af en toe uitnodigt mee te doen, ze vanzelf komen.

Een artikel hierover dat ik kan aanraden, kun je lezen op ons blog: 52 Yoga Sparkles.

 

Doet de Kinderyogatuin aan duurzaamheid?

Met yoga leef je met respect en zorg voor jezelf, anderen en je omgeving. Duurzaamheid past daar bij. De Kinderyogatuin maakt daarom zo veel mogelijk gebruik van duurzame en milieuvriendelijke materialen. De kleding die wordt gedragen, de thee die wordt geschonken en het fruit dat we eten. De yogamatten van de docente(n) zijn van jute en natuurrubber gemaakt en biologisch afbreekbaar. Het drukwerk wordt verzorgd door Ecodrukkers, op FSC-papier met inkt op basis van plantaardige olies. Deze website draait vanaf augustus 2013 op de server van Greenhost. Dit bedrijf maakt gebruik van duurzame hardware en groene energie (van hernieuwbare energiebronnen).

De Kinderyogatuin onderschrijft de principes van de Green Yoga Association.

Heb je nog duurzame tips voor de Kinderyogatuin? Leuk! Laat het weten. Kijk voor de contactgegevens bij ‘Contact & Route’.