Mindfulness & Yoga op de school van je kind

Geplaatst op 23 september 2021

Wens je je kind:
– …
– …

Wens je jezelf als leerkracht:
– ontspannen & bewust voor de klas staan
– een prettige & veilige sfeer in de klas
– een zorgzame klas
– waar kinderen zich op hun gemak kunnen voelen, …

Wens je jezelf als schooldirecteur:
– dat docenten met plezier voor de klas staan
– een vertrouwensband hebben met de kinderen
– …

Dan is het traject dat de Kinderyogatuin biedt iets voor jouw school. Sanne van de Kinderyogatuin denkt graag met je mee hoe mindfulness kan bijdragen aan het welzijn van leerlingen & leerkrachten op jouw school. Een aantal mogelijkheden:

8-weekse training

groepssessies wanneer blijkt dat het met een aantal kinderen in de klas nog niet lekker loopt. Vanwege bijvoorbeeld gebrek aan concentratie of zelfvertrouwen, pesten & gepest worden.

1:1 sessies

massage workshop
Hoe vaker kinderen elkaar positief aanraken, hoe kansrijker het is dat ze elkaar niet meer negatief aanraken. Én kinderen worden bewuster van hun eigen lichaam, wat ze (on)prettig vinden, wat hun grenzen zijn, hoe dit te uiten. De masseur leert de grenzen van de ander te respecteren.

De Kinderyogatuin werkt 10 jaar met kinderen, ouders en sinds 3 jaar met kinderen & leerkrachten op scholen met behulp van yoga, mindfulness, meditatie, massage, nlp, how2talk2kids, de vreedzame school, geweldloze communicatie, superkrachten voor je hoofd en creativiteit. Op dit moment begeleidt Sanne een traject op een basisschool waarbij mindfulness een vaste plek in het curriculum heeft gekregen.

Wil je meer weten, als schooldirecteur, leerkracht, ouders? Dat kan! Via een vrijblijvend telefonisch of persoonlijk gesprek via 06-196 148 61 of mail naar sanne@dekinderyogatuin.nl. 

Reacties van leerkrachten, leerlingen en ouders:

We hebben enorm veel baat gehad bij de mindfulnesslessen. Het was voor mij nuttig om praktische tips en concrete oefeningen om aandacht te oefenen te krijgen. Ik vind het ook geruststellend dat ik mindfulness al zo klein kan oefenen door 5 minuten voor het eten een moment rust te pakken met een kleine oefening. Leerkracht kleuters groep 1 & 2

Door alle hectiek van afgelopen weken met combineren werk & kids thuis kwamen wij net pas toe aan het Mindfullness filmpje terwijl we aan het picknicken zijn ergens in de middle of nowhere … En wat is het leuk dit met de kindjes samen te doen en wat ontspannen om deze oefening met het gezin te doen! Complimenten naar juf Maartje en juf Sanne! – Moeder van een leerling in de 8-weekse training met de hele school, waarbij de kinderen tijdens de lockdown met een aantal Muziek & Mindfulness filmpjes konden meedoen.
 
Bedankt voor de mooie video samen met Maartje! Wij hebben hem gisteravond geluisterd en gedaan. Was heerlijk om pizza voor elkaar te maken 🙂 en inderdaad we hadden een betere nachtrust.
Zo als veel kinderen, voelt onze dochter zich soms bang. Dus fijn om troostende dingen samen te doen. Echt een cadeau! – Moeder van een leerling in de 8-weekse training met de hele school, waarbij de kinderen tijdens de lockdown met een aantal Muziek & Mindfulness filmpjes konden meedoen.
 
Nogmaals dank voor je wekelijkse inzet om deze groep boys weer liefdevoller met elkaar om te laten gaan. En dank voor je extra tips voor thuis. Onze zoon zal altijd een erg gevoelig manneke blijven maar ik merk dat hij i.i.g. geproefd heeft aan ‘t feit dat je mag zijn wie je bent ongeacht wat anderen van je vinden, en dat is al heel wat waard. – Moeder van een leerling in een groepstraject
 
Onze zoon komt heel enthousiast van de lessen terug en deelt ook graag wat hij geleerd heeft met ons. Fijn om te zien. – Moeder van een leerling in een groepstraject
 
 

Website Superkrachten voor je hoofd – Mindgym
Documentaire Mindfulness en Adhd Chillen of pillen

Positieve effecten van kinderyoga
www.yoga-meditatie.com/yoga-helpt-kinderen-met-buikpijn
www.yogaopschool.com/onderzoek.html 
https://www.leraar24.nl/69343/met-kinderyoga-meer-rust-in-de-klas/ 
https://yoga-international.nu/reportage/belang-van-yoga-op-school
Minder last van buikpijn: Lees hier de PDF

Positieve effecten van mindfulness
http://vimeo.com/47294652
https://www.leraar24.nl/69997/minder-stress-bij-leraren-en-leerlingen-met-mindfulness/
https://www.ventro.nl/wp-content/uploads/mindfulness-in-het-onderwijs.pdf

Ga terug